header

ESC semifinal 2

Skrivet av Sofia Laine 16.05.2019 | 0 Kommentarer

Jaha hörni, då var det dags för den andra semifinalen ikväll. 

Måste säga att semifinal 1 inte imponerade på mig så värst mycket, fick kämpa för att orka kolla på hela sändningen. Och så var det många som sjöng riktigt falskt, tyvärr.
Tjeckien och Grekland är de jag gillade mest.

IMG 1435
Jag sitter som bäst på balkongen och youtubar kvällens bidrag och jag kan konstatera att kvällens startfält känns i alla fall en aning bättre. Här kommer mina poäng:

 1. Armenien / Srbuk - Walking out: Jag tycker hon sjunger bra. Vet ju dock inte hur det låter live. Jag väntar bara på att låten skall ta slut, känns tungt att lyssna på den här.
3 poäng.

2. Irland / Sarah McTernan - 22: Jag vet inte vad jag skall säga om Irlands bidrag. Det är så tråkigt så jag inte orkar lyssna på hela låten till slut. Men visst sjunger hon bra så pluspoäng för det. 
2 poäng.

3. Moldavien / Anna Odobescu - Stay: Känns som att man hört många liknande ballader tidigare. En blandning av en gammal Sarah Dawn Finer låt och en Sanna Nielsen låt. Gillar för övrigt dem båda.
Mycket bättre än de två första bidragen ikväll. Och bättre än Finlands låt som jag tydligen gav en 5:a åt, så det här blir;
6 poäng.

4. Schweiz / Luca Hänni - She Got Me: Den här har jag lyssnat massor på hemma, och gärna på så hög volym som möjligt. En av mina favoriter ikväll. Heja Schweiz!
10 poäng.

5. Lettland / Carousel - That Night: Både avslappnande och lite deprimerande samtidigt. Låten är väldigt enformig.
2 poäng.

6. Rumänien / Ester Peony - On a Sunday: Låten känns nästan bra efter det förra bidraget. Men efter att jag lyssnat på den en stund kan jag konstatera att inte är den bra inte. Men det går att lyssna på. Helt okej.
5 poäng.

7. Danmark / Leonora - Love is Forever: Kärlek är för alla sjunger Leonora. Det håller jag med om. Låten är sympatisk och positiv, men inte ett coolt ESC bidrag ala 2019. 
4 poäng.

8. Sverige / John Lundvik - Too Late For Love: Den här har jag gillat ända sedan jag hörde den i Melodifestivalen för första gången. Men det är något som jag tycker att saknas för att den skall kännas helt hundra, jag vet inte vad. Men helt klart ett av de bästa bidragen i år, om inte det bästa. Lundviks röst är perfektion. 
12 poäng.

9. Österrike / PÆNDA - Limits: Jag gillar den här. Väldigt avskalad på ett fint sätt, men skulle gärna önskat att den lyft lite mer mot slutet. Även hon har en magisk röst. 
8 poäng.

10. Kroatien / Roko - The Dream: Hans röst är imponerande! Men det blir inte mycket mer än så. Får ta till ett österbottniskt skämt; låten är tyvärr ganska "roko".
4 poäng.

11. Malta / Michaela - Chameleon: Tycker låten verkar bra enda tills refrängen kommer, chama-chameleon. Då faller den lite. Men en helt medryckande låt som jag gärna tycker att får gå till final.
7 poäng.

12. Litauen / Jurij Veklenko - Run With The Lions: Inte bra, men inte dåligt heller. Efteråt har jag glömt hur refrängen gick. Kan varken säga bu eller bä om denna så den får;
5 poäng.

13. Ryssland / Sergey Lazarev - Scream: Ett av kvällens häftigaste bidrag enligt mig. Lyfter på hatten för Sergeys röst, imponerande.
8 poäng.

14. Albanien / Jonida Maliqi - Ktheju tokës: Inte en av mina personliga favoriter. Men jag kan tänka mig att liveframträdandet kan vara ganska häftig ikväll, vi får se. Även hon har en riktigt fin röst, precis som många andra i denna semifinal. 
5 poäng.

15. Norge / KEiiNO - Spirit in the Sky: Allt är bara så konstigt med den här. Showen på scenen med de breda gungande dansstegen är ju bara för roligt. Men jag måste ge dem det att de lyckas fånga min uppmärksamhet, kollar förundrande på hela låten. 
3 poäng.

16. Nederländerna / Duncan Laurence - Arcade:  En storfavorit hos mig ikväll. Den här är riktigt bra och mäktig. Absolut vidare till final.
12 poäng.

17. Nordmakedonien / Tamara Todevska - Proud: Även denna är en av kvällens alla ballader. Ganska avskalad och enkel, men inte på samma sköna sätt som Österrikes låt. 
5 poäng.

18. Azerbajdzjan / Chingiz - Truth: Azerbajdzjan brukar inte vara min favorit i ESC. Men i år tycker jag de lyckas riktigt bra. Vrider volymen till max och sjunger med!
10 poäng.

 

Mina topp tre ikväll är: Sverige, Nederländerna, och Schweiz och Azerbajdjzan på en delad tredje plats!

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar