header

Födelsedagsfirande i Tammerfors

Skrivet av Sofia Laine 12.01.2019 | 2 Kommentarer

Hälsningar från Tammerfors! Jag (Sofia) har precis käkat frukost, och vilar nu en stund på hotellrummet innan vi snart skall åka vidare till Helsingfors. Vi bor på 90 åriga hotellet Grand Hotell Tammer, mycket trevligt. 

 

fullsizeoutput 69

 

fullsizeoutput 67

 

fullsizeoutput 66

 

Sambon hade födelsedag i veckan och det passade vi på att fira i går. Jag hade bokat bord på restaurang MASU. Det var det absolut godaste vi ätit typ någonsin, åtminstone på väldigt länge. Kan varmt rekommendera. Både inredningen, maten, och servicen var helt suverän. Vi beställde en sjurätters middag som var jättegod. Till det drack vi alkoholfria drinkar och vin, vit januari. Hade aldrig provat på alkoholfritt vin tidigare, men det var riktigt gott, speciellt det vita.

 

fullsizeoutput 65

fullsizeoutput 64

Majssoppa med tryffel och svamp.

fullsizeoutput 63

Min absoluta favorit, kammussla.

fullsizeoutput 46

Sushi, en rätt en aldrig tröttnar på.

fullsizeoutput 62

Asiatisk burgare med riktigt goda smaker. Allt med chili och koriander är ju bara så gott.

 

Hade gärna stannat här en natt till, Tammerfors är en så fin stad med bra utbud av det mesta. Inte behöver man alltid åka långt för att få semesterkänslan. Min present till födelsedagsfiraren är en weekend i en av våra favoritstäder i Finland, Uleåborg. Dit åker vi nästa månad, det ser vi framemot. Och så hoppas vi förstås att Sport vinner mot Kärpät då igen!

 

fullsizeoutput 6a

 

Nu skall vi checka ut och åka vidare. Sambon har köpt en födelsedagspresent åt sig själv. Ni som känner honom väl kan lätt gissa vad det är. En ledtråd, vi åker inte hem med samma bil som vi kom med. 

Efter affären åker vi hem till bilförsäljaren och fikar med fru och dotter (våra mycket goda vänner).

 

Ha det bäst,

 

Sofia

Kommentarer

 • Christina 12/01/2019 4:41pm (21 månader sen)

  Som gravid har jag under hösten fått stifta bekantskap med de alkoholfria alternativen och det finns mycket bra! Tänker fortsätta köpa alkoholfria alternativ sen när barnet väl är fött också. Så skönt att få dricka något gott och sen kunna åka hem när man känner för det.

  • Sofia 13/01/2019 12:06pm (21 månader sen)

   Ja men precis! Det pratade vi om under middagen också, att fatta att vi hade kunnat köra hem efter tre glas vin och en drink. Och så sover man dessutom bättre, och vaknar och mår bra.

   Tack för din kommentar. :)

 • tina 14/01/2019 10:24am (21 månader sen)

  Tipsa gärna om goda alkoholfria vin och drinkar! Har testat ett par vita och röda men de var ingen hit tyvärr. Gillar att det nuförtiden finns alternativ.

  • Sofia 14/01/2019 2:56pm (21 månader sen)

   Ja, jag kan skriva ett inlägg med tips på goda mocktails och vin! Vilken bra idé, tack!

Skriv en kommentar