header

Måndagslistan

Skrivet av Sofia Laine 28.01.2019 | 0 Kommentarer

Måndag igen då. Huvudet känns lite mosigt och jag (Sofia) vill helst bara ligga på soffan och slappa i kväll, och det skall jag göra. Med riktigt gott samvete.

Inspirationen och orken är på noll men känner att jag vill blogga lite i alla fall. Hittade denna lista på Isabella Löwengrips blogg i dag och då tänkte jag att jag kopierar den rakt av men kallar den måndagslistan i stället. Så påhittigt, va?! Senare i veckan blir det ett blogginlägg kring miljötänk, vi har miljövecka på Sevendays just nu. Vi återkommer till det.

Men nu till måndagslistan.

 

Vad är det bästa med livet just nu?

Att jag har så många bra människor i mitt liv. Och att livet rullar på bra, känner mig bara allmänt lycklig och glad.

 

...Sämsta?

Vintern och kölden är det som jag tycker att är sämst just nu. Är så glad att bara det är det sämsta, det får jag vara tacksam för.

 

Vad ser du fram emot?

Kommande månad har jag mycket kul på gång. Åker till Uleåborg i helgen och det ser jag otroligt mycket fram emot. Ser också fram emot att åka och hälsa på svärföräldrarna och bara umgås med dem nästa vecka. Har bokat en tid till en massör då också som jag väntat och sett fram emot länge. Mina föräldrar kommer på besök under februari och det skall bli jättemysigt. Och så åker jag och Anna till Stockholm i slutet av månaden. En riktigt bra månad att se framemot helt enkelt. 

Och så ser jag fram emot våren, och sommaren. Längtar.

 

Vad känns läskigt?

Det som känns läskigt precis nu är att snart publicera det här blogginlägget, haha. Efter att ha bloggat i endast fyra veckor är det nog ännu ganska läskigt att trycka på publicera. Den där typen på axeln som säger att det här är inte bra, ingen vill läsa det här, det finns säkert tusen stavfel, ja ni vet. Men jag blir ju bekvämare för varje gång, och så småningom kanske det inte känns så farligt längre.

 

Vad åt du i veckan?

Jag försökte äta ganska så hälsosamt. Till lunch blev det sallad med tofu eller kyckling, och till middag kyckling eller lax med mörkt ris eller sötpotatis och en fräsch sallad till. Smoothie och kaffe till frukost. På lördagens kick off åt jag det godaste på hela veckan, lax i hummersås. Till det ett alkoholfritt vitt vin. Vita januari har gått galant, fortsätter gärna med alkoholfria drycker i fortsättningen. Men nu på fredag skall jag nog unna mig något glas bubbel!

 

Bästa sättet för att koppla av?

Jag kopplar av när jag är ute och promenerar och lyssnar på någon bra podcast. Att bada bastu är också avkoppling för mig. Eller när jag och sambon dukar fram något gott snacks på fredagkvällar framför mello. Åh, det är det bästa! Eller prat och skratt med vänner, det är både avkopplande och roligt. 

Kopplar också av när jag läser en bra bok eller kollar på tv-serier. På tal om böcker kan jag rekommendera Boktipset. Där du kan få inspiration och tips på böcker som passar just dig. Skapa ett konto och fyll i vilka böcker du läst, vilka böcker du läser just nu, och vilka böcker du vill läsa. Jag går alltid in på min vill läsa-lista på boktipset då jag står i biblioteket och funderar på vilka böcker jag skall låna. Ett litet sidospår, men ett bra tips!

Och att kolla på youtube är ett riktigt beroende för mig, det är så avkopplande. Just nu har jag en ny favorit, Mimi Höglin, kollar på hennes vloggar så fort jag får chansen. 

Kopplar även av på semestern och på resor, och på sommaren när vi åker båt. Bara av att titta på havet får jag ett lugn i kroppen. Oj oj, nu längtar jag verkligen till sommaren.

Och för att inte glömma, då jag kommer hem till mina föräldrar och maten står dukad, då slappnar jag av så tusan!

 

Veckans bästa rutin?

Det är att jag och Anna fått in vår träningsrutin igen. Det blev en paus på en månad med förkylningar och julfirande i december. Men nu är vi back on track, kl. 6.30 måndag, onsdag, och fredag morgon. Fredagsträningen är alltid bäst, då är fiilisen på topp! Och då brukar vi belöna oss med en Nocco. (Nu tänker mina arbetskollegor antagligen att Sofia drack ju en Nocco i dag också. Ja ja ja, jag vet!)

 

Vad har du för målbilder i huvudet?

Har ganska många målbilder. Tror inte jag vill dela med mig av mina drömmar och mål just nu, men om jag når något av målen så skall jag berätta för er. För mig är det viktigt med drömmar och målbilder. Varje år skriver jag en lista på mål och drömmar som jag har och när jag kollar tillbaka på mina tidigare listor så har jag nått de flesta målen. Om inte samma år, så något år senare. Det är coolt. Till er som läser det här; våga drömma, våga ha målbilder, våga tro och hoppas!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar