header

När mamma inte vill sova ensam

Skrivet av Anna Riska 11.02.2019 | 1 Kommentarer

Hej på er, Anna här!

 

I dag skall jag öppna mig om ett löjligt och onödigt problem som jag borde löst för länge sedan. Vi tar det från början: 

 

 

Jag tror det beror på att jag aldrig riktigt bott ensam. Under studietiden bodde jag med mina bästa vänner i en lägenhet i Åbo. Sjukt kul att bo med sina vänner, något jag verkligen rekommenderar. Efter Åbo flyttade jag tillbaka till Vasa för att hinna bo två månader i en etta innan jag flyttade ihop med kärleken. Att bo ensam var verkligen inte min grej.. Vilket visade sig allt starkare när Erik flyttade till Rauma för en tid. Vet inte hur många gånger jag lyckades tvinga mina vänner på pyjamasparty under den tiden haha.

 

799A7975

 

Sen föddes vår underbara son och jag var lyckligast i världen. Att jag dessutom fick sällskap om nätterna när Erik var borta blev pricken på i:et. Till en början bodde vi i en tvåa i stan så lillen sov i egen säng i samma rum. Dock så nära att jag kunde hålla i hans hand om nätterna :D

 

Efter nyår 2018 flyttade vi till en större bostad och placerade lillens säng i hans eget rum. Det gick jättebra (för lillen). Sen började säsongen för Erik och jag flyttade in sängen till vårt rum igen. Själv skulle jag helst ha honom i vår säng och somna med honom i min famn men han säger bara "Mamma pois, minä sova själv". Får vara glad att jag kan hålla i hans hand när han somnat.

Men nu fyller han snart tre år och Erik har rätt, vi måste flytta tillbaka sängen i hans rum. Oftast brukar det vara tvärtom dvs att barnet vill sova i föräldrarnas säng. Läste senast en sådan artikel förra veckan när den ploppade upp i mitt facebook flöde. Det var ett tecken, nu får jag skärpa mig.

 

MP5D536

 

Så idag, flyttade vi in sängen tillbaka till hans eget rum vilket betyder att jag måste sova själv, blir inte direkt mjukstart när Erik är på spelresa onsdag-lördag. (Kanske jag kan lura Sofia hit på pyjamasparty)

 

Måste väl skaffa en nalle så allt löser sig. P.S han sover nu i egen säng. 

 

MG 7820

AnnaErik310

799A7984

AnnaErik420

Kommentarer

  • Sofia Laine 12/02/2019 10:07am (24 månader sen)

    Du kan lita på mig!

Skriv en kommentar