header

Träning efter graviditeten

Skrivet av Anna Riska 04.02.2019 | 0 Kommentarer

Hej på dig! Hoppas du haft en riktigt bra helg!

 

Här i Österbotten har det snöat så mycket att jag (läs:Anna) just och just hittade bilen på morgonen. När jag äntligen hade grävt fram den tog det mig ännu 15 minuter att gräva bort "snökanterna" runt bilen. Kl. 06.35 var jag framme vid gymmet och som tur bara 5 minuter försenad från min och Sofias träff. Att träna på morgonen tyckte jag för 6 månader sedan var helt idiotiskt.

Vem stiger upp för att träna före jobbet när man kan välja att sova en extra timme?

Men nu är jag van och förstår inte hur man kan vara utan morgonträning.

Sen vi fick lillen har min träning lidit dels på grund av graviditeten (både under och efter) och dels beroende på prioriteringar, men kanske främst tack vare tidsbrist och motivation. Lösningen för mig efter tre år utan träning blev följande: 

 

1. Hur? Till en början skaffade jag en PT som gjorde upp ett program på tre månader för att ordagrant sparka upp mig och visa hur jag skulle komma igång. Jag har tidigare alltid gått på timmar och därav var gymträning inte bekant sen tidigare - men ett måste för att få igång kroppen. 

 

2. När tiden inte räcker till. När jag kom tillbaka till arbetslivet hade jag till en början dåligt samvete varje gång jag kom sent hem från jobbet. Man vill ju tillbringa så mycket tid som möjligt med sitt barn. Att åka iväg efter jobbet till gymmet skulle med andra ord inte fungerat för mig. Lösningen till detta problem blev lätt: morgongym. Det finns ingen skönare känsla än (främst på fredag) när du tränat klart och är redo för en nocco.

 

3. "Fråga en vän" . Alla som känner mig vet att jag hatar att göra saker ensam (återkommer till detta i nästa inlägg). Att motivera sig till gymmet kl. 06.00 är nog inget man gör utan en vän. <3

 

Problemen var lösta och jag känner mig starkare än någonsin. Eller nja min kropp lär nog aldrig bli den samma mera som före graviditeten, men det är det lätt värt. :D 

 

Nedan lite bilder från förra veckan som bjöd på en solig men kall förmiddag på isen.

 

799A8675

799A8640

799A8671

 

På tal om träning så ska det börjas i tid. Nedan bild på helgens praoelev. 

 

799A9019

799A9025

 

Precis som sin mor trivs lillen bättre bakom kameran. 

 

Ha en bra start på veckan, 

 

Anna

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar