header

Weekend i Uleåborg

Skrivet av Sofia Laine 05.02.2019 | 3 Kommentarer

I helgen har vi (Sofia + sambo) besökt Norra Finlands största stad, nämligen Uleåborg. Som jag skrivit tidigare så är Uleåborg ett av våra favoritresmål i Finland, och vi har varit där flera gånger. Helgen bjöd på friskt och soligt väder, men det var riktigt kallt. Det blev alltså tyvärr inget strosande ute på stan eller långa promenader, vi fokuserade oss mest på att ta oss från restaurang till restaurang. Det här inlägget kommer innehålla mycket mat igen, precis som vanligt!  Men bra hade vi det, och som tur var så var det ingen snöstorm där. Då vi körde hem på söndag möttes vi av snöfall i Karleby och resan vidare till Vasa var väldigt, ja vad skall jag kalla det, utmanande. Snön virvlade omkring och vi såg knappt vägen eller bilarna framför och bakom oss, men vi kom lyckligt hem trots allt. 

Nåväl. Vi bodde på Lapland Hotels i centrala Uleåborg. Där har vi bott tidigare och vi tycker det är väldigt mysigt, speciellt på vintern. Mörk och jordnära inredning.

Då vi checkade in fick vi biljetter värt några tior som vi kunde använda till room service, och det passade vi på att använda genast samma kväll. Det blev pizza och pepsi. Mycket gott!

IMG 8863 1

IMG 8848 1

Vaknade till sol vilket inte har hänt på ett bra tag. Från fönstret hade vi utsikt över domkyrkan. 

IMG 8925 1

IMG 8884 1

Gjorde mig i ordning (och tog en gammal hederlig spegelselfie) för en sen lunch på stan. Datumet var 1 februari, så vi firade att vita januari var över med ett glas cava och sushi.

IMG 8894 1

Och så kollade vi lite i butiker. Blev ingen shopping för mig denna gång. Har länge varit sugen på ett större fat från Indiska. Jag var riktigt nära på att köpa det ljusgrå fatet längst till vänster, men ändrade mig i sista sekund. Vill nog ha det i den lite mörkare grön-gråa nyansen i stället, som ni ser på kopparna och tallrikarna till vänster. Tyvärr fanns inte det stora fatet i just den färgen, typiskt. En annan gång. Ser nu också att det turkosblåa är riktigt snyggt.

IMG 8935 1

Till kvällen hade jag bokat bord på en liten äkta mexikansk restaurang, Coyoacán. Hittade stället på Tripadvisor. Detta var absolut en av helgens höjdpunkter.

IMG 8921 1

IMG 8905 1

Vi åt nachos och scampitortillas till förrätt. Sedan blev det Tres Tacos för oss båda, jag valde kyckling och vegetariskt, och sambon valde tre olika sorter av kött. 

IMG 8917 1

Visste ni förresten att det bor ca 400 finlandssvenskar i Uleåborg? Den supertrevliga kvinnan som serverade oss på restaurangen var finlandssvensk och hade studerat i Vasa. Kul sammanträffande. 

Här satt vi nästa dag och bläddrade i tidningar på morgonen.

IMG 8999 1

IMG 9002 1

Och så fortsatte ätandet. Falafelpita på Fafa´s till lunch,

IMG 8936 1

och burgare på Cafe Rooster på kvällen. 

IMG 8993 1

Tyckte jag lyckades riktigt bra med val av restauranger denna gång.

Är även ansvarig för val av matplats till vår Stockholmsresa med Anna. Kanske ni har något riktigt bra tips på frukost, brunch, lunch eller middagsställe i Stockholm? Kommentera gärna i så fall! 

 

Vi hörs snart igen. 

Hälsar,

matbloggare Laine

Kommentarer

 • Johanna 06/02/2019 7:25pm (24 månader sen)

  Surfers på Regeringsgatan är galet nice. Eller Ling Long. Och så Café pom & flora för frukost/brunch!

  • Sofia Laine 12/02/2019 10:08am (24 månader sen)

   Tack Johanna! Visste ju att man kan lita på dig med bra tips!

 • Sara Storbäck 07/02/2019 9:29am (24 månader sen)

  Åh så mycket gott! När vi var på klassresa till Stockholm för ett par år sedan åt vi frukostbuffé/brunch i Globen. Utbudet var otroligt stort och väldigt gott var det, så detta rekommenderar jag varmt!

  • Sofia Laine 12/02/2019 10:08am (24 månader sen)

   Tack för tipset, Sara!

 • Rebecca 07/02/2019 4:13pm (24 månader sen)

  Lunch/Middag - Asian post office, Bananas, Hermans, Fotografiskas restaurang.

  För frullin - Gast, Pom & Flora, Greasy Spoon

  • Sofia Laine 12/02/2019 10:12am (24 månader sen)

   Tack för tipsen, Rebecca! Pom & Flora skall vi definitivt testa. På tal om Fotografiska, är museet värt att besöka?

Skriv en kommentar