sevendaysxbernys

Sötpotatis-böngryta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 11.03.2019

Sotpotatis bongryta 1

Jag och min kusin har ett nyårslöfte, att testa något i en hel månad och sedan nästa månad testar vi något nytt och så vidare. Januarimånad började med "slösa inga pengar på att äta ute/snabbmat", och tro det eller ej men vi (åtminstone jag, hon kanske har fuskat ;)) klarade hela månaden utan skräpmat! I februari skulle vi äta vegetariskt tre gånger i veckan, vilket inte var så svårt för mig eftersom jag redan äter ganska mycket vegetariskt. Nu i mars är det den värsta utmaningen hittills.. Inget socker, det vill säga absolut inte godis, bullar och bakverk, lemonad, glass eller annat som helt uppenbart innehåller socker. Som ni läser, den värsta månaden hittills. Dock har det börjat bra för Freya blev väldigt sjuk och jag drog på mig en förkylning så jag har varken haft tid att tänka på att jag vill ha socker eller lust att äta socker. Förutom på fastlagstisdagen, den var tuff. Vem i hela fridens namn sockerstrejkar den månad då man får äta fastlagsbulla?! Varför gör vi då detta? Svaret är enkelt, för att utmana oss. Vi älskar att äta men saknar självkontrollen, haha. Så vill någon haka på så berättar jag mer än gärna aprils utmaning när den kommer! Nu var det ju inte detta jag skulle skriva om. Egentligen skulle jag skriva ett recept på en vegansk sötpotatisgryta med smaker från mellan östern som jag komponerade ihop under februarimånadens utmaning. 

Läs hela inlägget

Slow cooked butterchicken med chapati

Skrivet av Sofia Rönnbacka 11.05.2018 | 1 kommentar(er)

Slow cooked buttechicken 2

Detta ni, det var grejer! Mat som sköter sig själv medan du är på jobb, vårstädar eller röjer på i trädgården! Perfekt! Jag älskar indisk mat och denna butterchicken kommer högt på listan just för att den är så enkel att tillreda. Jag gjorde min i slow cookern men har du ingen slow cooker går det lika bra i en gjutjärnsgryta eller en tjockbottnad kastrull :) kom då ihåg att röra om den då och då så det inte fastnar i botten! Servera kycklingen med ris och baka chapati till, ett härligt indiskt tunnbröd som du steker i stekpanna. Klipp över lite persilja eller koriander så har du en fantastisk måltid. Kanske bjuder du din kära mor på lite indiskt på söndag?

Läs hela inlägget

Mustig kålgryta med saffran och ingefära

Skrivet av Sofia Rönnbacka 09.11.2017

Mustig kalgryta 1

En mustig kålgryta med smak av ingefära och saffran är perfekt i detta ruskiga höstväder (?!) i november. Den färska ingefäran och för att inte prata om saffranet ger en lagom härligt julig smak. Drömmer mig bort till julafton redan så jag har börjat smyga in lite jul i vissa hörn. När är det acceptabelt att börja baka inför jul, städa och pynta? 

Läs hela inlägget