Header Hallonochpraliner

Snittar med rödbets- och fetaosttopping

Skrivet av Hallon och Praliner 17.03.2017

För dessa snittar behöver du:

Salta kex av valfri sort
1 rödbeta
150 g fetaost
0,5-1 msk rivet apelsinskal
Salt och svartpeppar
Ängssyra (kan även bytas ut mot vattenkrasse eller basilika)

Börja med att koka rödbetan tills den är mjuk. Riv den sedan med ett rivjärn och mosa ihop den med fetaosten. Blanda ner apelsinskal och smaka av med salt och peppar. Mixa röran med stavmixer, men akta så att du inte mixar den för länge eftersom den då blir för lös.

Bred rödbets- och fetakrämen på salta kex och toppa med ängssyrabladen. Toppa med lite nymalen svartpeppar och smulad fetaost.

varmiddag2varmiddag1varmiddag3

 

 


Gratinerade vitlöksmusslor

Skrivet av Hallon och Praliner 17.03.2017

Gratinerade vitlöksmusslor passar bra vid de flesta tillfällen tycker vi :) De är även enkla att göra, väldigt goda och känns dessutom lyxiga att bjuda på. 

Så här gör du:

Tina 1 kg frysta blåmusslor och ta bort den del av skalet där inte musslan sitter. Rada musslorna i en ugnsform med skalet neråt.

Blanda ihop ca. 1,5 dl olivolja, lite citronsaft, två pressade vitlöksklyftor, hackad persilja samt salt och peppar.

Häll blandningen över musslorna gratinera dem i ugnen i ca 10 min på 225 grader.

Strö över mer färsk persilja och servera!

varmiddag11varmiddag10

 


Vårsallad med pilgrimsmusslor och räkor

Skrivet av Hallon och Praliner 16.03.2017

En härlig sallad som toppas med en syrlig citron- och dillvinägrett. Smulorna av malaxlimpa ger den här salladen en extra festlig touch.

Du behöver:

2 skivor malaxlimpa

2 msk smör

ca 200 g tinade räkor

8-10 pilgrimsmusslor

½ mango

200 g spenat

6-8 sparris

1-2 avokado

 

Börja med att riva malaxlimpa på ett rivjärn. Stek sen brödsmulorna i smör några minuter. Häll brödsmulorna på ett hushållspapper och låt dem svalna.

Hyvla sparrisen i tunna strimlor. Blanchera dem snabbt (½-1 minut) i kokande vatten. Skölj sedan sparrisen i kallt vatten. Låt sparrisen rinna av ordentligt.

Skiva avokadon i skivor och strimla mangon.

Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.

Montera salladen. Börja med att sprida ut spenaten på ett stor fat. Rada ut avokadoskivorna. Strö över mangostrimlorna och sparrisstrimlorna. Bred ut ett lager med smulor av malaxlimpan. Sprid ut räkorna på salladen och toppa med pilgrimsmusslorna. Smula över lite mera malaxlimpa och ringla ut lite vinägrett över salladen. Resten av vinägretten kan du servera vid sidan om i en skål.

varmiddag9


Vårfest

Skrivet av Hallon och Praliner 15.03.2017

När vi planerar en middag tänker vi gärna ut ett tema för middagen. Vårt första tema här på Foodly ville vi skulle vara vårfest! Vi börjar få vårkänslor och tycker det är dags för våren att komma på riktigt nu. Därför planerade vi ihop olika rätter som vi tycker passar nu i vår, och speciellt på vårens fester.

Under kommande dagar kommer vi att dela med oss av recept som för oss är vårfest.

varmiddag12

 


Välkommen till Hallon & Praliner!

Skrivet av Hallon och Praliner 15.03.2017

Välkomna till vår blogg Hallon & Praliner! Från och med idag kommer vi att blogga här på Foodly vilket vi ser otroligt mycket fram emot!

Vi är vännerna, Sofia, Anna och Sandra, som älskar att planera, laga och äta middagar tillsammans. Genom bloggen vill vi dela med oss av våra menyer och inspirera till många långa härliga middagar. Vi vill också uppmana andra att laga mat tillsammans. Det är det perfekta sättet att umgås!

Middagarna på vår blogg ger oss en extravagant guldkant i vår vardag och för oss är det viktigt att maten är en njutning för både ögat och gommen. Vi går efter mottot att man ska fira allt som går att fira - både smått och stort. Vi lagar mat mest över helgerna och då vill vi gärna att middagarna ska vara det "lilla" extra. Bäst tycker vi om att tillaga smårätter som t.ex. tapas, meze och plockmat. Alla slags skaldjur hör till favoritråvarorna och Prosecco är favoritdrycken.

Vi som bloggar är:
Sofia – kokboksslukaren som undviker rätter som innehåller kummin men älskar koriander. Sofia har alltid en ny smakkombination på lager och är matentusiasten som älskar att stå i köket.

Sandra – den självutnämnde stylisten med en känsla för matlagning och ett öga för det vackra. Sandra äter allt men extra mycket räkor, chili och lime.

Anna – den motvillige fotografen som avskyr senap men inte kan säga nej till kronärtskockor och pinjenötter. Hon är personen vars smaksinne utvecklats mest under åren som vi har lagat mat tillsammans.

Följ oss gärna på Instagram @hallonochpraliner och på Facebook

Fil 000