Header Hallonochpraliner

Beandillas

Skrivet av Hallon & Praliner 22.03.2017 | 0 Kommentarer

Beandillas är en variant på quesadillas och som fylls med en röra gjord på limabönor, belugalinser och majs. 

För fyra bendillas (8 tacobörd) behövs:

1 dl belugalinser

1 burk limabönor (färdigkokta)

½ påse majs (tinad)

Spiskummin

Salt och svartpeppar

Riven mozzarella

1-2 avokado (skuren i tunna skivor)

Koriander

Gör så här:

Börja med att koka belugalinserna i 20 minuter och låt dem sen rinna av ordentligt. Blanda belugalinserna med de avrunna limabönorna och majsen. Stek sedan lins- och bönblandningen i olja. Stek tills limabönorna börjar mosa sig lite. Smaksätt blandningen med spiskummin efter tycke och smak. Salta och peppra. 

Mosa sen bönblandningen, fördela den på fyra tortillabröd och bred ut. Toppa med avokadoskivor och koriander. Strö över ett generöst lager med riven ost och lägg på ett tortillabröd som lock.

Sen är det dags att steka dina beandillas, stek i vanlig stek- eller grillpanna. Stek några minuter på varje sida tills osten inuti har smält och bönblandningen är varm. 

Dela varje beandilla i fyra delar. Den här rätten ger på så vis 16 beandillas. 

vegetaco7vegetaco5vegetaco4vegetaco6

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar