Header Hallonochpraliner

Bifftaco med vitkåls­sallad och avokado­kräm

Skrivet av Hallon & Praliner 07.11.2017 | 0 Kommentarer

Vi älskar tacos, som de flesta verkar göra. Tycker det är så roligt med tacos eftersom den går att variera på alla möjliga sätt, vilket gör att man aldrig tröttnar. Här kommer ett recept på tacos som fylls med med strimlad biff, vitkålssallad och en slät avokadokräm.

För 4 personer behöver du:
400 g nötytterfilé
Spiskummin
Paprikapulver
Cayennepeppar
Soja
Salt och peppar

1 stor gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika

Vitkålssallad:
Vitkål
En halv kruka koriander
En chili
2 msk fisksås
0,5 dl limesaft
1 msk råskocker

Avokadokräm:
3 avokado
Saften av en lime
1 vitlöksklyfta
Salt
1,5 dl yoghurt

Gör så här:
Skär köttet i strimlor och marinera med kryddorna och sojan. Låt stå någon timme innan stekning.

Gör vitkålssalladen genom att strimla vitkålen, finhacka chili och en halv kruka koriander. Rör ihop såsen och häll den tills sist över vitkålssalladen.

Gör guacamole genom att mixa avokado med en stavmixer tillsammans med saften av en lime, en pressad vitlöksklyfta, yoghurt och lite salt. 

Hacka den gula löken i ringar och strimla paprikorna. Stek köttet i lite olja tills det fått färg och tillsätt sedan lök och paprika. Stek tills paprikan blivit glansig och lagom mjuk.

Fyll tacosen med biff- och paprika- lökblandningen, vitkålssalladen, avokadokrämen och toppa med några färska korianderblad. 

taco2

taco3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar