Amerikanska pannkakor - serveras med smörstekta äpplen och lönnsirap
Amerikanska pannkakor som serveras med smörstekta äpplen, lönnsirap, kanel och grekisk yoghurt. Pannkakorna smaksätts dessutom med rivet äpple och kanel, mycket gott!
Amerikanska pannkakor med äppel och kanel:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
2 krm kanel
2 krm salt
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 dl rivet äpple
2 msk smör
Smör till stekning
Smörstekt äpple:
1 äpple
2 msk smör
1 msk honung
Övrigt:
Grekisk yoghurt
Kanel
Lönnsirap
Rör ihop torra ingredienser. Vispa sen ner mjölk, ägg, rivet äpple och smält smör.
Stek pannkakorna i smör.
Skär äpple i tärningar och stek i smör och honung tills de mjuknar.
Servera pannkakorna med de smörstekta äpplena, kanel, lönnsirap och en klick grekisk yoghurt.
Surdegsbröd med avokadokräm, halloumi och picklad rödlök
Surdegsbröd välkomnas vid alla tillfällen. Denna surdegsmacka som servers med avokadokräm, halloumi och picklad rödlök passar såväl till frukost, brunch eller till lunch.
För 4 surdegsmackor behöver du:
4 skivor surdegsbröd
Olivolja
2 avokado
Saften av en halv lime
Salt
Chiliflakes
4 Halloumiskivor
Picklad rödlök
Sätt ugnen på 200 grader och grädda brödskivorna med lite olivolja på en stund i ugnen för att få dem knapriga. Mixa avokado och blanda ner saften av en halv lime samt salt. Stek halloumiskivorna i grillpanna så att de får fina ränder. Bred rikligt med avokadokräm på bröden och strö därefter över chiliflakes. Sätt en halloumiskiva på varje brdö och toppa mackan med picklad rödlök.
Våffel wraps med kräftfyllning
Nästa recept ut på vår våffel weekend är dessa våffel wraps med kräftfyllning. Så otroligt gott!
Dessa våfflor passar också jättebra att packa ner i en picknick korg.
Våffelsmet: (ca. 6 våfflor)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smör
0,5 tsk salt
Smält smöret och låt svalna. Blanda ingredienserna och tillsätt till sist det smälta smöret. Grädda våfflorna.
Fyllning:
2 avokado
1 mango
Kräftstjärtar
Spenatblad
En näve koriander
Rom
Saften av 2 lime
Salt
Skär avokado och mango i tärningar tillsätt och blanda i bunke tillsammans med övriga ingredienser.
Lägg fyllningen i mitten på våfflan. Vik in den undre kanten samt sidorna och ät våfflan som en wrap.
Våffel weekend!
På måndag är det våffeldagen! Och då föddes idén att ha en våffel weekend här på bloggen. Så över helgen kommer vi att dela med oss av några våffelrecept för att ladda upp inför måndag.
Vi börjar med lite salta våfflor. Salta våfflor är perfekt till brunch och lunch.
Först ut är salta dillvåfflor toppade med avokadokräm och lax.
Våffelsmet:
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk
100 g smält smör
1 tsk salt
½ kruka finklippt dill
Blanda samman mjöl och bakpulver. Vispa ner ägg och mjölk. Blanda sen ner det avsvalnade smöret, salt och dill. Grädda våfflorna. När våfflorna har svalnat kan du dela dem i ”hjärtan”. Toppa våfflorna med varmrökt lax, smetana, rom, rödlök och dill.
Du kan också byta ut smetana mot avokadokräm. Avokadokräm mixas ihop av en avokado, 1 msk citronsaft, 2 msk turkisk yoghurt, salt och peppar.