Header Hallonochpraliner

Surdegsbröd med avokadokräm, halloumi och picklad rödlök

Skrivet av Hallon & Praliner 12.04.2019

Surdegsbröd välkomnas vid alla tillfällen. Denna surdegsmacka som servers med avokadokräm, halloumi och picklad rödlök passar såväl till frukost, brunch eller till lunch. 

För 4 surdegsmackor behöver du:
4 skivor surdegsbröd
Olivolja
2 avokado
Saften av en halv lime
Salt
Chiliflakes
4 Halloumiskivor
Picklad rödlök

Sätt ugnen på 200 grader och grädda brödskivorna med lite olivolja på en stund i ugnen för att få dem knapriga. Mixa avokado och blanda ner saften av en halv lime samt salt. Stek halloumiskivorna i grillpanna så att de får fina ränder. Bred rikligt med avokadokräm på bröden och strö därefter över chiliflakes. Sätt en halloumiskiva på varje brdö och toppa mackan med picklad rödlök. 

 Halloumimacka

 


Våffel wraps med kräftfyllning

Skrivet av Hallon & Praliner 23.03.2019

Nästa recept ut på vår våffel weekend är dessa våffel wraps med kräftfyllning. Så otroligt gott!

Dessa våfflor passar också jättebra att packa ner i en picknick korg.

Vaffelwrap

Våffelsmet: (ca. 6 våfflor)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smör
0,5 tsk salt

Smält smöret och låt svalna. Blanda ingredienserna och tillsätt till sist det smälta smöret. Grädda våfflorna.

Fyllning:
2 avokado
1 mango
Kräftstjärtar
Spenatblad
En näve koriander
Rom
Saften av 2 lime
Salt


Skär avokado och mango i tärningar tillsätt och blanda i bunke tillsammans med övriga ingredienser. 

Lägg fyllningen i mitten på våfflan. Vik in den undre kanten samt sidorna och ät våfflan som en wrap. 


Våffel weekend!

Skrivet av Hallon & Praliner 22.03.2019

Kategorier:

På måndag är det våffeldagen! Och då föddes  idén att ha en våffel weekend här på bloggen. Så över helgen kommer vi att dela med oss av några våffelrecept för att ladda upp inför måndag.

Vi börjar med lite salta våfflor. Salta våfflor är perfekt till brunch och lunch.

Först ut är salta dillvåfflor toppade med avokadokräm och lax.

Våffelsmet:
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk
100 g smält smör
1 tsk salt
½ kruka finklippt dill

Blanda samman mjöl och bakpulver. Vispa ner ägg och mjölk. Blanda sen ner det avsvalnade smöret, salt och dill. Grädda våfflorna. När våfflorna har svalnat kan du dela dem i ”hjärtan”. Toppa våfflorna med varmrökt lax, smetana, rom, rödlök och dill.

Du kan också byta ut smetana mot avokadokräm. Avokadokräm mixas ihop av en avokado, 1 msk citronsaft, 2 msk turkisk yoghurt, salt och peppar.

champagne7