Header Hallonochpraliner

Buttermilk pancakes med kanelvända äpplen

Skrivet av Hallon & Praliner 16.09.2017 | 0 Kommentarer

Imorgon, söndag är det brunchens dag - fira denna med ett gäng goda buttermilk pancakes! De här toppades med lite smält smör, sirap och kanelvända äpplen. Inte så nyttigt men så himla gott! Perfekt om man vill unna sig något extra en helgmorgon.

Du behöver:
3 dl mjöl
1,3 msk äppelcidervinäger
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljextrakt
2 msk smält smör

Gör så här:

Börja med att göra buttermilk genom att blanda mjölk och äppelcidervinäger. Låt stå i 10 minuter.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop buttermilk med äggen och det smälta smöret. Vänd ner mjölblandningen och vispa ihop till en slät smet. Stek på medelvärme några minuter på var sida.

Servera med smält smör, sirap och äppelskivor som du vänt ner lite kanel i. Toppa det hela med finhackade pekannötter.

Buttermilkpancakes FotorButtermilkpancakes Fotor1

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar