Header Hallonochpraliner

Citron- och vitchokladmousse toppad med passionsfrukt

Skrivet av Hallon & Praliner 27.03.2018 | 1 Kommentarer

En efterrätt till påskhelgen, citron- och vitchokladmousse toppad med passionsfrukt.

Det här receptet passar också bra för 4 portioner om du gör dem normalstora, vi gjorde lite mindre portioner och för 6 personer.

Du behöver:
125g vitchoklad
2 äggulor
3 msk florsocker
4 msk citronsaft
2,5 dl vispgrädde
Rivet skal av en halv citron

Börja med att bryta chokladen i bitar och smält den i en kastrull, låt sedan svalna något. Rör i en äggula i taget, rör ordentligt. Tillsätt florsocker och citronsaft samt rivet skal av en halv citron och låt sedan svalna helt. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Lägg upp i portionsskålar och låt stå i kylen i några timmar. Dekorera med passionsfrukt.

pacc8ask28

 

Kommentarer

Skriv en kommentar