Det närmar sig påsk!
Det närmar sig påsk! Påsk är en högtid som vi tycker väldigt mycket om. För oss är påsk förknippat med ledig tid, goda middagar och trevligt umgänge. Och även om denna påsk inte kommer att vara som den brukar när det kommer till umgänge så tänker vi i alla fall unna oss god mat. Och så håller vi också tummarna för att vi ska få lite sol och värme så att vi i alla fall kan få en stund på terassen, gärna med ett glas bubbel vilket även är en påsktradition.
Här kommer två recept på fyllda ägghalvor vilket passar bra antingen på påskbrunchen eller buffébordet.
Ägghalvor med rödbets- och pepparrotskräm
För 12 ägghalvor:
6 st. hårdkokta ägg
4 msk créme fraiche
3-4 skivor inlagd rödbeta
1-2 tsk pepparrot
salt och peppar
vårlök eller gräslök till garnering
Koka äggen och låt svalna. Skala och dela dem i halvor. Plocka försiktigt bort äggulorna.
Mixa äggulorna tillsammans med resten av ingredienserna tills du får en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
Spritsa fyllningen i gropen där äggulorna har suttit. Dekorera gärna med något grönt, t.ex. vårlök eller gräslök.
Ägghalvor med citronkräm, räkor och malaxlimpa
För 8 ägghalvor behöver du:
4 st. hårdkokta ägg
Några skivor malaxlimpa
3 msk färskost
Rivet citron skal (från en halv citron)
1 msk citronsaft
1 msk finhackad gräslök
Salt och peppar
Koka äggen och låt svalna. Skala och dela dem i halvor. Plocka försiktigt bort äggulorna.
Blanda äggulorna med resten färskost, citronskal och citronsaft samt den finhackade gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
Spritsa fyllningen i gropen där äggulorna har suttit.
Skär malaxlimpan i små bitar och stek dem i smör så att de får en lite krispig yta.
Dekorera med räkor och bitar av stekt malaxlimpa.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar