Header Hallonochpraliner

Enklaste krusbärs­marmeladen

Skrivet av Hallon & Praliner 21.09.2017 | 0 Kommentarer

Säsongen för krusbär börjar vara över, men ännu kan du plocka! Vårt tips är att du kokar en enkel krusbärsmarmelad av de återstående krusbären. Jättegott med ost!

Du behöver:
1 liter krusbär
3 dl vatten
saften av ½ citron
5 dl syltsocker

Gör så här:
Rensa och skölj krusbären ordentligt. Koka upp krusbären med vatten och citronsaft. Vi gillar en lite slätare krusbärsmarmelad så vi väljer att mixa krusbären lite i detta skede. Koka sen krusbären i 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka ytterligare 5 minuter. Om du tycker att marmeladen känns lös, oroa dig inte den stelnar när den blir kall!

Kom ihåg att förvara sylten i rena och sterila burkar.

kantarell4

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar