Header Hallonochpraliner

Fikonmarmelad med julig smak av kanel

Skrivet av Hallon & Praliner 15.12.2017 | 0 Kommentarer

Fikonmarmelad äter vi året runt tillsammans med ost och kex. Men nu till jul är det roligt att göra en fikonmarmelad med lite gulligare touch. Kanelen ger marmeladen julig smak samtidigt som caynnepepparn ger den lite hetta och konjaken ger fyllighet. Ett tips är att koka och ge bort som julklapp , kanske tillsammans med en bit ost och ett gott fröknäcke. 

Fikonmarmelad med julig smak av kanel:
400 g torkade fikon
1 dl socker
2 dl vatten
3 msk citronsaft
2 msk konjak
2 tsk kanel
1 krm cayennepeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt puttra på låg värme i 15 minuter. Ta kastrullen av plattan och mixa marmeladen tills den blir slät. Låt marmeladen sjuda ytterligare i 10 minuter. Låt marmeladen svalna en aning innan du lägger upp den i rena och sterila burkar.

jul6

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar