Header Hallonochpraliner

Fishtacos

Skrivet av Hallon & Praliner 28.08.2020 | 0 Kommentarer

 Fredagstacos med panerad torsk, mangosalsa, avokadokräm och snabbpicklad rödkål. 

Fisk
500 g torskfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko ströbröd
2 dl riven ost
olja (till stekning)
1 tsk salt

Mangosalsa
1 mango
1 gurka
1 rödlök
1 chili
1 näve koriander
1 lime
Salt

Snabbpicklad rödkål
Rödkål
1 msk salt
1 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger

Avokadoröra
2 avokado
1/2 dl creme fraiche
1 näve koriander
1 lime
Salt

Övrigt
Tacoskal
Koriander

Gör så här:
Skär mango och gurka i tärningar. Finhacka rödlök, koriander och chilin. Pressa över saften av en lime och salta. 

Snabbsyrad rödkål gör du genom att strimla ett litet huvud rödkål fint. Blanda i 1 msk salt och krama in saltet i rödkålen så att kålen börjar avge vätska. Låt kålen stå 10 minuter. Häll av vätskan från kålen. Blanda i 1 tsk socker och 1 msk vitvinsvinäger i kålen.Snabbpicklad rödkål gör du genom att hyvla rödkålen. 

Gör avokadoröran genom att mixa ihop alla ingredienser till en slät röra med en stavmixer.

Skär fisken i lagom stora bitar. Salta. Doppa bitarna i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken tills den får en fin yta. Låt rinna av på hushållspapper.

Smakilg måltid och trevlig helg!

AA22F01A FCF9 46A4 916B AC3EAE0CD7F00BE4BB3A 5382 4C6F B302 C6966BDAE7D6

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar