Fredagspizza med kronärtskockshjärtan, tryffel och karamelliserad lök
Fredagspizza med en botten gjord på halloumiost. Otroligt god tycker vi och dessutom smidig att göra.
För 2 stora pizzor:
4 dl riven halloumiost
2 ägg
2 dl grädde
1 dl mandelmjöl
6 msk pofiber
Sätt ugnen på 250 grader
Blanda samman alla ingredienser till en smet. Låt smeten svälla i 10 minuter.
Dela smeten i två delar och bred sen ut smeten till en tunn pizzabotten på ett bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 10 minuter var.
Fyllning:
Ett lager med philadelphiaost
½ msk tryffelolja per pizza
Riven ost
Kronärtskockshjärtan
Karamelliserad lök
Ruccola
Karamelliserad lök gör du genom att skiva två gula lökar i tunna ringar och stek den i lite olja tills den blir mjuk. När den är mjuk och glansig tillsätter du 2 msk balsamvinäger och låter den steka en god stund tills den blir vackert karamelliserad. Låt sedan svalna.
Grädda pizzorna i ugnen i ca 10 min. Strö över ruccola och servera direkt.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar