Header Hallonochpraliner

Fröknäcke med flingsalt och vallmofrö

Skrivet av Hallon & Praliner 06.04.2018 | 0 Kommentarer

Det finns massor av recept på fröknäcke. Det här är ett recept från Leila Lindholms bok ”the Fresh Foodie” som vi testade. Vår lilla tvist är att rosta solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrö i en torr stekpanna innan de blandas ner i smeten. Genom att rosta fröna får man fram mera smak ur dem. Speciellt sesamfröna blir godare om man rostar dem.

Fröknäcke:
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
½ dl vallmofrön
Flingsalt

Sätt ugnen på 160 grader.

Rosta solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser utom vallmofrö och flingsalt. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter. Bred ut smeten på två bakplåtsbeklädda ugnsplåtar. Bred ut smeten så tunt som möjligt. Strö över vallmofrö och flingsalt.

Grädda brödet i ca 70 minuter. Låt brödet svalna något och lossa det sen från bakplåtspappret.

Bryt brödet i bitar.

vacc8arlunch9

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar