Header Hallonochpraliner

Frusen cheesecake - serveras med varm hjortronsylt

Skrivet av Hallon & Praliner 12.08.2020 | 0 Kommentarer

Frusen cheesecake som serveras med varm hjortronsylt, så gott!

Frusen cheesecake:
3 st. ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
1 citron

Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
Tillsätt socker och vaniljsocker i skålen med äggulorna och vispa smeten ljus och pösig. 
Blanda ner färskosten. 
Vispa grädden i en skild bunke och blanda därefter ner grädden i smeten. 
Vispa äggvitorna (med torra och rena vispar) till fast skum och vänd därefter ner dem i smeten. 
Riv skalet av en halv citron och pressa i 1 msk citronsaft.
Krossa 7-8 digestivekex och lägg ut som botten i en form. 
Häll över smeten. 

Ställ cheesecaken i frysen i minst 5 timmar. Ta fram kakan en stund innan servering så den hinner tina en aning. Smula mer krossade kex över den och servera den med varm hjortronsylt. 

27F57278 042E 4B70 8DF2 D64F8FFEDDDB
 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar