Frusen cheesecake - serveras med varm hjortronsylt
Frusen cheesecake som serveras med varm hjortronsylt, så gott!
Frusen cheesecake:
3 st. ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
1 citron
Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
Tillsätt socker och vaniljsocker i skålen med äggulorna och vispa smeten ljus och pösig.
Blanda ner färskosten.
Vispa grädden i en skild bunke och blanda därefter ner grädden i smeten.
Vispa äggvitorna (med torra och rena vispar) till fast skum och vänd därefter ner dem i smeten.
Riv skalet av en halv citron och pressa i 1 msk citronsaft.
Krossa 7-8 digestivekex och lägg ut som botten i en form.
Häll över smeten.
Ställ cheesecaken i frysen i minst 5 timmar. Ta fram kakan en stund innan servering så den hinner tina en aning. Smula mer krossade kex över den och servera den med varm hjortronsylt.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar