Grillad pizza med ricotta, räkor och citron
Grillsäsongen är här! Här kommer ett recept på en grillad pizza med frisk smak.
Fyllning: (fyllningen är beräknad för 3 pizzor)
2 askar philadelphiaost
3 askar ricotta
3 citroner
Salt
Peppar
1 kruka persilja
450 g räkor
Olivolja
Den här pizzadegen räcker till 3 stora pizzor.
Deg:
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
Degen:
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt en del av vattnet ljumt tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt och olivolja och till sist mjölet. Tillsätt lite mjöl åt gången. Knåda degen eller använd matberedare eller elvisp med degkrokar tills degen blir jämn och fin och släpper bunkens kant.
Låt degen jäsa under bakduk i ca. 1 h eller tills den jäst så den blivit dubbelt så stor.
Dela sedan delen i tre lika stora delar och kavla ut till runda pizzor.
Förgrädda pizzorna utan fyllning i några minuter på 250 grader för att få en knaprigare kant och ta sedan ut dem och lägg på fyllning innan du fortsätter grädda dem i ca 10 min.
Fyllningen:
Börja med att blanda ricotta med rivet skal av citronerna, ca 1dl citronsaft, salt och peppar. Vänd ner finhackad persilja.
Kavla ut degen till tre stora pizzor och bred på ett lager philadelphiaost. Bred därefter ut ricottablandningen. Toppa med räkor. Ringla över lite olivolja och grilla under lock i ca 10 minuter.
Strö på lite färsk persilja och servera!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar