Header Hallonochpraliner

Grönkål på tre sätt: Del 1, chips

Skrivet av Hallon & Praliner 28.01.2018 | 0 Kommentarer

Det här blir en liten följetång på tre delar på olika sätt att använda sig av grönkål!

Först ut är receptet på grönkålschips. Och i morgon och övermorgon får ni ta del av hur man kan använda chipsen på två spännande sätt!

För grönkålschips behövs:

Sätt ugnen på 135 grader.

500 g grönkål

2 msk olivolja

Flingsalt

Riv grönkålen i små bitar (lämna bort stjälken i mitten. Lägg grönkålen i en bunke och häll på olivolja. Massera in oljan i grönkålen. Massera gärna kålen en liten stund, det hjälper kålen att mjukna lite.

Vänd sen ner salt. Strö ut grönkålschipsen på en bakplåt med bakplåtspapper (grädda gärna i två omgångar så att det inte blir för tätt på plåten).

Grädda grönkålschipsen i 15-20 min

Antingen kan du njuta av chipsen som de är, eller så kan du använda dem i bröd och salta muffins. Spana in bloggen i morgon och övermorgon för att se tips på hur du också kan använda dig av grönkålschipsen.

snacks8

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar