Gyros
Kategorier:
Vi gjorde grekiska gyros på kassler (nacke). Om du vill kan du istället fylla dina gyros med kyckling. Samma kryddmarinad som vi använde till fläskköttet passar även till kyckling.
Kryddmix till gyros:
2 msk spiskummin
2 msk vitlökspulver
2 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
Tillsätt även:
1 msk soja
1/2 dl olivolja
Saften av en halv citron
Skär köttet i strimlor och låt dessa ligga i marinaden i åtminstone ett par timmar. Sätt dem sedan i ugnen på 220 grader i ca 40 minuter. Vi satte sedan köttet på grillen en stund främst för att få en lite knaprigare yta samt för att få fram lite grillsmak.
Servera köttet med grönsaker samt våra två röror och pitabröd som ni får recept på under veckan.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar