Gyros med marinerad grillad kyckling
Över senaste helg gjorde vi en variant på den grekiska maträtten Gyros. Istället för att använda griskött som kanske är den mest vanliga fyllningen i gyros så valde vi istället kyckling. Vi marinerade och grillade kycklingen som vi sedan fyllde i pitabröd tillsammans med marinerade och grillade champinjoner, sallad, fetaoströra och syrad rödlök.
Här kommer receptet på marinaden som vi använde till kycklingen.
Du behöver:
750 g kycklingsfileér
1 dl olivolja
2 st. chili
2 sr. vitlöksklyftor
En halv kruka koriander
1 dl sweet chili
1 msk sambal oelek
1 msk honung
Salt
Peppar
Finhacka chili, vitlök och koriander. Blanda med alla övriga ingredienser. Lägg kycklingfillerna i en form och häll över marinaden, massera in den i kycklingen ordentligt och låt stå och dra ett par timmar innan grillning. Vi grillade kycklingfileérna hela och skar därefter upp dem i lagom stora bitar.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar