Halloumiråraka med citronyoghurt, räkor och syrad rödlök
Efter att det ekat tomt här på bloggen en längre tid så återvänder nu äntligen ljuset och med det även inspirationen. Över helgen gjorde vi halloumiråraka som serverades med citronyoghurt, räkor och syrad rödlök. Gott blev det, så här kommer receptet.
Halloumiråraka: (för två personer)
100g halloumi
200g potatis
salt och peppar
smör till stekning
Riv halloumi och potatis. Kläm vätskan ur potatisen. Salta och peppra. Stek i smör i ca 5 min per sida.
Citronyoghurt:
Grekisk yoghurt
Citronsaft
Salt och peppar
Honung
Blanda alla ingredienser. Lägg citronsaft, salt, peppar och honung efter behag.
Syrad rödlök:
Syra löken med en 3-2-1 lag vilket gör att den är lätt att komma ihåg.
2 rödlökar
3dl vatten
2dl socker
1dl ättika
Skiva löken och lägg i ren och steriliserad burk. Koka upp lagen tills sockret smält. Häll lagen över löken. Låt kallna.
Till servering:
Räkor
Rom
Spenatblad
Gräslök
Citronklyfta
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar