Header Hallonochpraliner

Havtornspannacotta

Skrivet av Hallon & Praliner 11.09.2020 | 0 Kommentarer

Har du också varit ute och pressat havtorn? I så fall tycker vi att du ska prova denna göra denna havtornspannacotta, både god och vacker att titta på. 

Havtornspannacotta
(4 personer)
2 gelatinblad
1 vanlijstång
5,4 dl grädde
0,5 dl havtornssaft
4 msk socker

Gelé
2 gelatinblad
1 dl vatten
1 dl havtornssaft
3 msk socker

Dekoration
Citronmeliss
Havtorn

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde med vaniljfrön och vaniljstång, havtornssaft och socker. 
Ta kastrullen av värmen. Lyft ur vaniljstången. Pressa ur vatten ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden. 
Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen för att stelna i ca 2 timmar. 

Gelén: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp vatten, havtornssaft och socker. Pressa ur vatten ur gelatinbladen och rör ner i blandningen. Låt gelén kallna en stund tills den fått lite tjockare i konsistens. Häll gelén över pannacottan. Låt stå kallt i några timmar till. 

Innan servering dekorera med havtorn och citronmeliss. 


28145BC1 1CC6 4B10 88E2 B0ADEB8962AC

551DEFF0 DFD7 4057 BAC4 9A580E74055B

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar