Havtornspannacotta
Har du också varit ute och pressat havtorn? I så fall tycker vi att du ska prova denna göra denna havtornspannacotta, både god och vacker att titta på.
Havtornspannacotta
(4 personer)
2 gelatinblad
1 vanlijstång
5,4 dl grädde
0,5 dl havtornssaft
4 msk socker
Gelé
2 gelatinblad
1 dl vatten
1 dl havtornssaft
3 msk socker
Dekoration
Citronmeliss
Havtorn
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde med vaniljfrön och vaniljstång, havtornssaft och socker.
Ta kastrullen av värmen. Lyft ur vaniljstången. Pressa ur vatten ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.
Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen för att stelna i ca 2 timmar.
Gelén: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp vatten, havtornssaft och socker. Pressa ur vatten ur gelatinbladen och rör ner i blandningen. Låt gelén kallna en stund tills den fått lite tjockare i konsistens. Häll gelén över pannacottan. Låt stå kallt i några timmar till.
Innan servering dekorera med havtorn och citronmeliss.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar