Header Hallonochpraliner

Jullimpa

Skrivet av Hallon & Praliner 15.12.2020 | 0 Kommentarer

 

Jullimpa:
4 dl vatten
4 dl mjölk
2 dl mörk sirap
70 g jäst
50 g smält smör
4 dl rågmjöl
1 msk fänkål
3 tsk salt
18-20 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt mjölk, sirap och smält smör. 

Blanda ner fänkål, salt och rågmjöl och arbete till sist ner vetemjölet.

Fördela och tryck ut degen i fyra avlånga smorda formar. Låt jäsa under bakduk i ca 1,5 h. 

Pensla bröden med sirapsvatten. 2 msk mörk sirap som du späder ut med lite vatten. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min tills bröden fått en gyllenbrun yta. 

DDEDA228 ABAF 4B60 AC2C 0527B5A0FBF4

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar