Header Hallonochpraliner

Kantarell­bruschetta

Skrivet av Hallon & Praliner 19.09.2017 | 0 Kommentarer

Augusti-september hör till våra favoritmånader, en orsak är för att man får njuta av alla dessa underbara kantareller och allt gott som det går att göra av dem. Här kommer ett recept på en god kantarellbruschetta som passar bra som förrätt, tilltugg på tapasbordet eller som en lite lyxigare kvällsbit.

Du behöver:
En baguette lantbröd
1 gul lök
Kantareller (ca. 3 dl)
1 dl grädde
3 msk timjan
Salt och vitpeppar
2 dl riven västerbottenost 

Gör så här:
Finhacka löken och fräs dem i lite smör i en stekpanna. Tillsätt kantarellerna när löken fått lite färg. Stek på en stund och tillsätt sedan grädden. Salta och peppra och låt puttra en stund. Skär upp baguetten i tunna skivor. Lägg på kantarellblandningen och riven västerbottenost. Gratinera i ugnen på 220 grader i 5-10 minuter tills bröden blivit krispiga och osten smält. Toppa med färsk timjan och servera!

kantarell8kantarell2

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar