Kantarellflarn med karamelliserad lök och västerbotten
Kantarellflarn med karamelliserad lök och västerbotten. Gott som tilltugg på tapasbordet, till fördrinken eller på kräftskivan.
Du behöver:
1 rulle smördeg
1 pkt philadelphia
2 dl västerbottenost
Pinjenötter
2 msk smör
Kantareller
Salt
Peppar
1 ägg
Ruccola
Karamelliserad lök:
2 gula lökar
1 msk
1 msk balsamico
1 tsk rörsocker
Salt
Lägg ungen på 225 grader.
Tina upp smördegen och kavla ut den på en ugnsplåt.
Bred på philadelphiaost på smördegen och riv västerbottenost över.
Tina kantareller om du har frusna.
Stek kantarellerna i smör, salta och peppra.
Rosta pinjenötterna så att de får lite färg i en torr stekpanna.
Karamelliserad lök: Skiva löken och stek i smör. När löken är glansig och mjuknat lägger du i rörsocker, salt samt balsamico. Låt sjuda på svag värme.
Strö karamelliserad lök, kantareller och pinjenötter över smördegen. Pensla kanterna med vispad ägg.
Gratinera i ugnen i 10-15 minuter.
Skär upp i snittar och toppa med ruccola.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar