Header Hallonochpraliner

Kantarell­paj

Skrivet av Hallon & Praliner 01.08.2017 | 0 Kommentarer

Eftersom vi nu går in i härliga augusti som genast får oss att tänka på kräftskivor, så kommer vi den kommande veckan att dela med oss av recept på tillbehör som passar utmärkt på kräftskivan. Vi börjar med denna goda kantarellpaj med västerbottenost och bacon.

Pajdeg:

100 g rumsvarmt smör

3 dl vetemjöl

1 ½ dl riven västerbottenost

2 krm salt

Ca 2 msk kallt vatten

Sätt ugnen på 200°C

Klä bottnen på en springform (24cm) med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajbottnen i 10 minuter.

Fyllning:

1 paket bacon

Ca 2 dl kantareller

1 Schalottenlök

½ kruka persilja

4 ägg

3 dl grädde

3 dl riven västerbottenost

½-1 tsk vitpeppar

½- 1 tsk salt

Servera pajen toppad med ruccola!

2 krc3a4ftskiva tisdag

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar