Header Hallonochpraliner

Kantarellsoppa

Skrivet av Hallon & Praliner 18.09.2020 | 0 Kommentarer

Värmande kantarellsoppa med mycket svamp, perfekt höstig bjudmat!

Kantarellsoppa
(4 personer)
1 l färska kantareller
1 gul lök
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
2 msk kantarellfond
2 dl grädde
Salt och peppar

Borsta och skär svampen i mindre bitar. Förväll i torr stekpanna tills vätskan dunstat bort. Ta bort av värmen. 
Finhacka lök och fräs löken och svampen i smör. Rör i mjölet.
Häll på vinet och låt koka i ca 2 min.
Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme i ca 10 min. 
Häll i grädde, salta och peppra. Låt koka upp igen. 

EB82BAB5 A9EA 42CB 9A64 4D722640FA73

1CA6A85D 2DF1 40E9 A86A 81C1DEEA6F67
 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar