Header Hallonochpraliner

Krabbelurer med kanel och äpplen

Skrivet av Hallon & Praliner 15.09.2017 | 0 Kommentarer

Krabbelurer eller pösplättar som de också kallas passar bra till helgfrukosten eller som mellanmål. Vi tycker att de är goda att äta på klassiskt vis med sylt och lättvispad grädde men denna gång serverade vi dem med kanel, äpplen, lite honung och grynost.

För ca. 10 krabbelurer behöver du:
1 ägg
0,5 dl socker
0,75 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör till stekning

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och därefter mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop till en jämn smet. Stek plättarna i smör i ett plättjärn. Lägg ca. 0,5 dl smet per plätt och stek i ca. 3 minuter på första sidan och därefter ca 1-2 min till.

Servera dem ljumma med äpplen i skivor och grynost. Pudra kanel och ringla lite honung över.

Krabbelurer.2Krabbelurer.1

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar