Krustader med räkfyllning
Augusti månad betyder kräftskiva, något vi alltid ser fram emot både för att vi tycker mycket om kräftor men också mycket för den härliga stämningen som infinner sig i augusti månad när det skymmer och man får sitta ute och äta kräftor. En viktigt del av kräftskivan är tillbehören så därför kommer vi att dela med oss av några klassiker som vi tycker passar bra på kräftskivebordet. Här kommer ett recept på krustader med räkfyllning. Detta recept ger ca 24 krustader (en förpackning), men krustaderna är små och man äter lätt flera stycken. Krustaderna passar bar att ha som tillbehör på kräftskivan.
För 24 st minikrustader behöver du:
1,5 dl crème fraiche
rivet skal av 1 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
2 tsk pepparrot på tub
500 g räkor
1/2 gurka
1/2 tsk salt
Vispa crème fraichen med elvisp ca 5 minuter tills den fåren fast konsistens. Smaksätt med rivet citronskal, citronjuice, pepparrot och salt. Hacka räkorna grovt och tärna gurkan. Fyll krustaderna med crème fraichen och toppa med räkor, gurka och dill.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar