Kycklingwraps med en touch av medelhavet
Kycklingwraps med smaker från medelhavet, en perfekt rätt att fira helg med!
Om tid och ork finns rekommenderar vi det här brödreceptet till wraps. Det här receptet brukar vi också använda till naanbröd, men då kavlar vi inte ut brödet lika tunt.
För 6-7 wraps:
1,5 dl fingervarmt vatten
2 tsk socker
2 tsk torrjäst
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk smält smör
2 msk yoghurt
Blanda samman vatten, socker och torrjäst. Låt stå 10 minuter.
Blanda sen ner vetemjöl, salt, smör och yoghurt. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Dela degen i delar och kavla ut till tunn tunna bröd. Stek bröden i en torr stekpanna några minuter per sida.
Sen vidare till fyllningen! Kycklingen får gärna marinera några timmar innan tillagning.
För 6 personer behövs:
4 kycklingfilér
0,5 dl olivolja
2 tsk sambal oelek
2 tsk spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
Skär kycklingen i bitar. Blanda ihop marinaden och blanda ner kycklingen i marinaden. Låt marinera åtminstone en timme innan tillagning.
Stek kycklingstrimlorna klara i stekpanna.
Fyll wrapsen med sallad, kyckling, avokado, kalamata oliver, picklad rödlök, fetaost och basilikasås.
Basilikasåsen gör du genom att blanda samman en burk creme fraiche med en stor näve hackad basilika, 1 krossad vitlöksklyfta, en gnutta honung, salt och svartpeppar.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar