Header Hallonochpraliner

Lammfilé med potatisbakelse och kryddig yoghurtsås

Skrivet av Hallon & Praliner 17.04.2019 | 2 Kommentarer

Lamm är för många tradition att äta på påsk! Här kommer recept på en enkel påskmiddag med potatiskaka med fetaost, lammfilé och en kryddig yoghurtsås.

WP267 pask12

 

Potatiskakan görs enklast i en muffinsform. För 6 personer (12 små potatisbakelser) behövs:

ca 4 stora potatisar

100 g fetaost

ca 35 g smält smör

En näve finhackad timjan

Salt och svartpeppar

Pinjenötter

Sätt ugnen på 225 grader.  Smörj en muffinsform med lite olja. Skala potatisen och skiva den i tunna skivor. Blanda potatisskivorna med smulad fetaost, smält smör, timjan, salt och peppar. Blanda samman ordentligt. Rada sen potatisskivorna i muffinsformen och grädda i ca 35-40 minuter. Kolla så att  potatisbakelserna är ordentligt genomgräddade innan du tar dem ur ugnen.

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över potatisbakelserna.

Lammfiléerna steker du klara i smör och olja. Stek dem till ca 65 grader för medium. Låt lammet vila i folie innan servering.

Den kryddiga yoghurtsåsen gör du så här:

Blanda ca 300 g grekisk yoghurt med en näve finhackad koriander, 1-2 pressad vitlöksklyfta, 2 tsk spiskummin, 1 tsk gurkmeja och salt.

Kommentarer

  • CG 17/04/2019 2:24pm (3 månader sen)

    Ser bra ut, men tyvärr lamm smakar ull, inte gott att äta men nog att se på

  • Sandra Neuman 17/04/2019 10:53pm (3 månader sen)

    Yoghurtsåsen ska jag testa! Här älskar vi såna men pga fantasibrist blir det oftast med tacokryddning (egenblandad sådan). :P

Skriv en kommentar