Header Hallonochpraliner

Matiga morots- och linsvåfflor -utan ägg

Skrivet av Hallon & Praliner 24.03.2019 | 0 Kommentarer

De här matiga våfflorna blev verkligen hur goda som helst! Kan både toppas med salta tillbehör eller varför inte sylt och grädde.

Våfflorna innehåller morötter och röda linser, men smakar inte så mycket av varken morötter eller linser, så de är perfekta om man vill smyga ner lite extra näring i maten.

Dessa våfflor är också äggfria.

Du behöver:

1 stor eller 2 små morötter

½ dl röda linser

100 g smält smör

1½ dl grahamsmjöl

1½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl mjölk

Börja med att koka morötter, när morötterna börjar bli mjuka så tillsätter du linserna och kokar ytterligare 10 minuter. Mixa morötter och linser till en puré.

Blanda sen mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ner mjölken och fortsätt vispa tills smeten är klumpfri. Tillsätt sen smör och 1 dl av morot- och linspuren.

Vispa ihop smeten ordenligt. Grädda våfflorna i ett våffeljärn. Pensla våffeljärnet med lite smör mellan varje våffla.

IMG 8057

Goda, matiga våfflor toppade med avokado, mozzarella, rödlöl, salt, svartpeppar och några stänk olivolja.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar