Mexikansk burgare med het chili, guacamole och picklad rödlök
Hamburgare med mexikansk chili, guacamole och picklad rödlök.
Chili
800 g nötkött i bitar
150 g rökt sida, skuren i små tärningar
1 finhackad chili
1 finhackad jalapeño
2 finhackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk kakao
1 msk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk chiliflakes
2 lagerblad
1 burk hela tomater
33 cl ljus öl
1 dl barbecuesås
4 dl vatten salt och peppar
Picklad rödlök
2 rödlökar
3dl vatten
2dl socker
1dl ättika
Guacamole
2 avokado
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1msk limesaft
Salt
Chilimajonnäs:
0,5dl majonnäs
1 tsk srirachasås
Du behöver även:
Salladsblad
Hamburgarbröd
Bryn köttet på hög värme i en gryta eller i en kastrull. När köttet är brynt tillsätter du den röka sidan, chili, jalapeno, lök och vitlök. Blanda ner kakao, tomatpuré och kryddor.
Tillsätt tomater, öl, vatten och barbecuesås. Salta och peppra. Låt puttra på låg värma under lock i två timmar. Rör om då och då. Efter två timmar tar du av locket och låter chilin koka i cirka 30 minuter. Köttet skall vara sönderkokt och kladdigt.
Pickla rödlöken genom att koka upp vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Skiva löken i tunna skivor och lägg i en burk. Häll över lagen och låt dra.
Gör guacamolen genom att mosa avokado med en gaffel. Finhacka tomaten. Blanda i tomat, pressad vitlök, limesaft och salt.
Chilimajonnäs gör du enkelt genom att röra ner lite srirachasås i lite majonnäs. Smaka av vilket hetta du vill ha.
Lägg ihop din hamburgare - börja med salladsblad, fyll på med chili och guacamolen och toppa med picklad rödlök och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar