Header Hallonochpraliner

Minitortillas med varmrökt lax, syrad rödkål och kiwi- och limesalsa.

Skrivet av Hallon & Praliner 27.03.2020 | 0 Kommentarer

Det närmar sig helg och om du tänker köra på tacofredag så kommer här ett tips på vad du kan fylla dina tortillas med - Minitortillas med varmrökt lax, avokado, syrad rödkål och en kiwi- och limesalsa.

Förbered på förhand den syrade rödkålen och kiwi- och limesalsan.

Snabbsyrad rödkål:
300 gram rödkål
½ msk salt
1 tsk socker
2 msk äppelcidervinäger

Strimla rödkålen tunt. Massera in saltet i rödkålen och låt den stå i 10 minuter. Häll av den vätska som bildats från rödkålen. Blanda ner socker och äppelcidervinäger. Låt gärna rödkålen stå några timmar innan användning.

Kiwi- och limesalsa:
3 kiwi
1 lime, saften
½ msk honung
½ kruka koriander
Några droppar tabasco
Salt

Skala kiwi och skär fruktköttet i små bitar. Pressa över limesaften och blanda om. Finhacka koriander och vänd ner med kiwin. Vänd till sist ner honung, tabasco och salt.

Till 8 minitortillas behövs:
ca 150 gram varmrökt lax
2 avokado i skivor

Fyll tortillabröden med lax, rödkål, avokado och kiwi- och limesalsan.

mexitapas tortilla1

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar