Minitortillas med varmrökt lax, syrad rödkål och kiwi- och limesalsa.
Det närmar sig helg och om du tänker köra på tacofredag så kommer här ett tips på vad du kan fylla dina tortillas med - Minitortillas med varmrökt lax, avokado, syrad rödkål och en kiwi- och limesalsa.
Förbered på förhand den syrade rödkålen och kiwi- och limesalsan.
Snabbsyrad rödkål:
300 gram rödkål
½ msk salt
1 tsk socker
2 msk äppelcidervinäger
Strimla rödkålen tunt. Massera in saltet i rödkålen och låt den stå i 10 minuter. Häll av den vätska som bildats från rödkålen. Blanda ner socker och äppelcidervinäger. Låt gärna rödkålen stå några timmar innan användning.
Kiwi- och limesalsa:
3 kiwi
1 lime, saften
½ msk honung
½ kruka koriander
Några droppar tabasco
Salt
Skala kiwi och skär fruktköttet i små bitar. Pressa över limesaften och blanda om. Finhacka koriander och vänd ner med kiwin. Vänd till sist ner honung, tabasco och salt.
Till 8 minitortillas behövs:
ca 150 gram varmrökt lax
2 avokado i skivor
Fyll tortillabröden med lax, rödkål, avokado och kiwi- och limesalsan.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar