Header Hallonochpraliner

Minska matsvinnet - våra tips

Skrivet av Hallon & Praliner 10.03.2019 | 0 Kommentarer

Taggar:

Den här veckan har Foodly temat töm frysen/kylen. Och då vill vi passa på att dela med oss av våra tips för att minska på matsvinnet!

  • Ta en eller flera dagar i veckan där du satsar på att fixa middagen endast utav sånt som du hittar i kylskåpet. Var kreativ!
  • Istället för att tänka att det inte finns något i ditt kylskåp eller i ditt skafferi, så tänk "vad kan jag fixa för gott av det som finns"
  • Veckohandla. Detta är något som vi inte alltid lyckas hålla. Men att veckohandla gör att du planerar din mat och dina inköp bättre. Samt att du använder upp det du har handlat.
  • Inköpslista och en tydlig plan för vad du behöver. Planera inköpslistan och gå igenom kylskåpet och skafferiet för att verkligen se vad du behöver

Några små tips från oss!

Här kommer ett litet tips på hur en "kylskåpstömmarmiddag" kan se ut, en middag som helst planerades utgående av sånt som behövde ätas upp.

Efter en genomgång av kylskåpet så fanns det en liten skruttig bit ost, lite kvarlämnad creme fraiche och ett paket malet kött som behövde användas upp. En halv kruka koriander stod också och började se lite vissen ut.

I skåpet fanns en öppnad förpackning tortillabröd.

Så efter lite funderande blev det att svänga ihop en tacogratäng. Nu kommer inga exakta mått eftersom detta improviserades ihop med målet att rensa kylskåpet. Men så här gjorde vi:

Vi stekte maletkött och kryddade med salt, svartpeppar, spiskummin och paprikapulver.

Tortillabröden skars i mindre trianglar och gräddades knapriga på 225 grader i ca 10 minuter.

Sen tog vi ut brödbitarna ur ugnen, strödde på köttet, rev på osten och klickade på creme fraichen. I frysen hittades också lite majs som vi först kokade några minuter innan vi även tillsatte det till gratängen.

Så in med gratängen i ugnen igen i cirka 10 minuter.

Toppa med saker du hittar i kylskåpet och skafferiet, för oss blev det picklad rödlök, koriander, avokado och lime!

Kylskåpet rensat och middagen räddad!

IMG 7692

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar