Morotskaka
En saftig morotskaka är alltid ett bra alternativ när man är baksugen eller vill ha något gott till kaffet!
Detta recept är taget från Leila Lindholm, tycker att hennes morotskaka blir så saftig och god!
Morotskaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Frosting:
60 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Frosting:
Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar