Header Hallonochpraliner

Napolitansk pizza bianco med persika, lufttorkad skinka och mozzarella

Skrivet av Hallon & Praliner 30.07.2020 | 0 Kommentarer

Napolitansk pizzadeg som är tunn i mitten och luftig i kanterna gräddas på pizzasten i ugn med Philadelphia ost och riven mozzarella och toppas med persika, lufttorkad skinka och mozzarella.

Napolitansk pizzadeg:
(räcker till 4 stora pizzor)
4 g jäst
700 g durumvetemjöl
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja (mer olivolja behövs till jäsningen)

Fyllning:
Philadelphiaost
Riven ost
Lufttorkad skinka
Persika
Mozzarella
Peppar
Färsk oregano

Smula jästen i en bunke, tillsätt mjöl och vatten. Låt degen knådas i 5 min. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare i 5 min. 
Dela degen i 4 delar och rulla till jämna bullar. Gnid in olivolja i degen och låt jäsa i 4-5 timmar.

Kavla ut degen och rulla in yttersta degen en aning så att du får en luftig kant.
Bred på Philadelphiaost och riven ost och grädda i ugnen i ca 10 minuter. 
Toppa pizzan med persika, lufttorkad skinka, mozzarella, peppar och färsk oregano. 

C8ABBC10 FF7F 45CF B1A9 1CF00FE26FBE

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar