Napolitansk pizza bianco med persika, lufttorkad skinka och mozzarella
Napolitansk pizzadeg som är tunn i mitten och luftig i kanterna gräddas på pizzasten i ugn med Philadelphia ost och riven mozzarella och toppas med persika, lufttorkad skinka och mozzarella.
Napolitansk pizzadeg:
(räcker till 4 stora pizzor)
4 g jäst
700 g durumvetemjöl
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja (mer olivolja behövs till jäsningen)
Fyllning:
Philadelphiaost
Riven ost
Lufttorkad skinka
Persika
Mozzarella
Peppar
Färsk oregano
Smula jästen i en bunke, tillsätt mjöl och vatten. Låt degen knådas i 5 min. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare i 5 min.
Dela degen i 4 delar och rulla till jämna bullar. Gnid in olivolja i degen och låt jäsa i 4-5 timmar.
Kavla ut degen och rulla in yttersta degen en aning så att du får en luftig kant.
Bred på Philadelphiaost och riven ost och grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Toppa pizzan med persika, lufttorkad skinka, mozzarella, peppar och färsk oregano.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar