Ostkaka med smak av saffran
Kategorier:
Ostkaka med smak av saffran som serveras med hallonsylt och grädde.
Saffranscheesecake:
100 g Smör
200 g pepparkakor
0,5 g saffran
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
300 g kvarg
1 dl socker
4 ägg
Lägg bakplåtspapper i en kakform med löstagbar kant.
Börja med bottnen. Smält smöret och krossa pepparkakorna med en matberedare. Rör samman det smälta smöret med de krossade pepparkakorna och tryck ut bottnen i formen. Ställ i kylskåp.
Rör samman saffran, socker, osten och kvargen. Vispa därefter ner ett ägg åt gången. Häll fyllningen i formen och grädda i ugnen på 200 grader i ca. 30 min.
Låt kakan svalna och låt sedan stå kallt för att den ska stelna ordentligt innan servering. Servera med vispad grädde, hallonsylt och hallon.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar