Paella
Paella förknippar vi med vår och sommar! Fast det är en rätt som vi gärna äter året om, så brukar vi bli extra sugna på denna rätt under våren och sommaren.
Paella är perfekt att bjuda på om du vill ha något riktigt gott att äta och som är enkelt att göra.
Paella för 6 personer:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 g saffran (ett paket)
1 grön paprika, skuren i bitar
3 dl ris
1 dl vitt vin
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Salt och svartpeppar
Räkor, tinade
1-2 förpackningar blåmusslor, tinade
Börja med att fräsa lök och vitlök i lite olja tills den är mjuk och glansig. Rör ner riset och låt fräsa med en liten stund. Häll på vatten och vin. Smula ner buljongtärning och tillsätt saffran. Vänd ner paprikan och låt paellan koka upp. Koka sen på svag värme i ca 10 minuter. Vänd ner musslorna och låt koka i ytterligare fem minuter. Vänd ner räkorna så att de blir varma och smaka av med salt och peppar. Servera med färsk persilja och citronskivor. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar