Header Hallonochpraliner

Palsternack­chips

Skrivet av Hallon & Praliner 06.09.2017 | 0 Kommentarer

Goda chips av palsternacka, gör gärna dubbelsats eftersom de tunna knapriga chipsen lätt slinker ner. Vi åt dessa som tillbehör till våra lobster rolls men chipsen funkar lika bara att äta som kvällssnacks framför tv:n.

Palsternackchips:
4 små eller 2 stora palsternackor
Rypsolja
Flingsalt

Skala bort det yttersta skalet av palsternackorna med en potatisskalare.
Skala sen hela palsternackorna i smala remsor med potatisskalaren.
I en stekpanna med höga kanter häller du rypsolja. Hetta upp oljan, men akta så att den inte blir för het.
Fritera palsternackchipsen några minuter tills de blir bruna.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.Salta chipsen med flingsalt.
Kom ihåg att endast fritera en liten mängd palsternacka åt gången.

lobsterrolls4

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar