Parmesanchips med citronkräm och räkor
På onsdag firar vi Finland 100 år. Under de kommande dagarna ger vi tips på en trerättersmiddag som passar mycket bra till självständighetsfirandet eller i övrigt också till julens och vinterns alla festligheter.
Här kommer ett recept på en förrätt med krispiga parmesanchips som toppas med en citronkräm samt räkor, rödlök och dill. Receptet är taget från matbloggaren och mästerkocken Catarina König.
Du behöver:
200 g parmesanost
2 dl smetana
Citronzest från en halv citron
Räkor
Salt
Peppar
1 rödlök
Dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv parmesanosten grovt och lägg ut den i små högar på bakplåtspapper. I ugnen smälter osten ut och bildar runda små parmesanchips. Grädda osten i ugnen i 8-10 minuter tills chipsen fått fin gyllene färg.
Gör citronkrämen genom att blanda smetana med citronzest, salt och peppar efter smak. Finhacka rödlöken. Lägg upp chipsen som toppas med citronkräm, några räkor, lite rödlök och dill precis innan servering.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar