Påsktårta
Till denna påsk kör vi en favorit i repris! Fias syrliga påsktårta med hallonpannacotta och lemoncurd lovar vi gör succé på påskbordet.
Börja med att göra en tårtbotten. Använd det recept som du brukar!
Hallonpannacottan gör du så här:
Börja med att lägga färskfolie i en springform som är lika stor som den du har gräddat din tårtbotten i. Se till att färskfolien täcker botten och kanten på formen.
3 gelatinblad
2 dl hallon
1 msk citronsaft
3 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.Koka upp hallon och citronsaft och låt koka i en halv minut. Ta kastrullen av spisen och mixa allt till en puré.
I en annan kastrull låter du grädden få ett snabbt uppkok. Dra kastrullen från spisen och vispa ner gelatinbladen under kraftig omrörning. Blanda till sist ner hallonpurén i gräddvätskan och låt hallonpannacottan svalna något innan du häller den i formen. Ställ formen i frysen. Låt frysa minst två timmar innan du fyller tårtan med pannacottan. Pannacottan skall vara frusen när du monterar tårtan.
Lemoncurd grädden gör du så här:
Vi brukar använda oss av Leila Lindholms recept på lemoncurd, klick så kommer du till receptet. Så gör en sats lemoncurd. Vispa sen två deciliter grädde med en matsked socker och en tesked vaniljsocker. Börja med att blanda ner cirka en deciliter lemoncurd i grädden och smaka av. Är citronsmaken och syrligheten tillräckligt så lämnar du det så här. Vill du ha mera citronsmak och syra så blanda ner mera lemoncurd i grädden.
Frosting:
175 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
Vispa smöret en stund. Vispa sen ner socker och vaniljsocker. Vispa till sist ner philadelphiaosten och några droppar karamellfärg.
Montera tårtan:
Dela tårtbotten i tre delar. På det första lagret lägger du hallonpannacottan. Sen lägger du på en skiva tårtbotten. På det andra lagret brer du på ordentligt med lemoncurdgrädde. Strö sen över ett lager med hallon. Lägg på den sista skivan av tårtbottnen. Spackla tårtan med frostingen. Dekorera med påskägg.
Glad Påsk!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar