Pasta Bolognese
En mustig bolognese som får puttra länge på spisen kan sällan gå fel. Gott när man är sugen på mustig höstmat!
En enkel bolognese för 6 personer gör du med följande recept:
500 g malet kött
1 paket bacon
2 schalottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 grovt riven morot
1 burk hela tomater
1 msk soja
2 dl vatten
1-2 msk kycklingfond
2-3 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk finhackad timjan
1 nypa kanel
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Riv moroten grovt. Tärna baconet i små bitar.
Bryn malet kött i lite olja i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och bacon och låt fräsa med en stund. Tillsätt sen morot och tomatpuré och låt fräsa med ytterligare en stund.
Sen är det bara att tillsätta resten av ingredienserna. Var lite försiktig med att salta i början eftersom både bacon och soja är salt. Låt puttra så länge du bara har tålamod, men åtminstone en timme! Håll koll under kokningen så inte vätskan kokar bort.
Smaka av bolognesen med salt och nymalen svartpeppar.
Servera med nykokt pasta och riven parmesan!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar