Pavlova med flädergrädde och sommarbär
Pavlova med flädergrädde och goda sommarbär.
Marrängbotten:
4 äggvitor
3 dl strösocker
1½ tsk majsstärkelse
Flädergrädde:
2,5 dl grädde
3 dl grekisk yoghurt
3 msk flädersaft koncetrat
1 tsk vaniljsocker
Olika sommarbär. Vi använde jordgubbar, blåbär, hallon och röda vinbär.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Vänd ner majsstärkelsen.
Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper till en storlek på ca. 24 cm.
Sätt in i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125°. Grädda botten ca 45 min. Låt kallna helt.
Gör flädergrädden genom att vispa grädden.
Blanda ner yoghurt, vaniljsocker och smaka av med flädersaft koncentratet.
När marränbotten svalnat. Lägg flädergrädden ovanpå och toppa sedan med olika bär. Servera genast.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar