Header Hallonochpraliner

Pilgrimsmussla serverad med avokadokräm

Skrivet av Hallon & Praliner 17.01.2018 | 0 Kommentarer

Pilgrimsusslor är så goda. Vi provade att göra en ganska lätt och enkel förrätt med pilgrimsmusslor. Eftersom vi före förrätten serverat fördrink tillsammans med en snitt så tyckte vi att den här ganska lätta förrätten blev lagom. Man vill inte känna sig för mätt redan efter förrätten. 

För 6 personer behöver du:
3 pilgrimsmusslor per person
Skalet av en lime
En halv röd chili
Salt
Svartpeppar

Avokadocrème:
2 st avokado
Saften av en lime
En liten vitlöksklyfta
Tabasco
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Salta pilgrimsmusslorna och låt dem dra i 15 minuter på ett papper. Marinera dem sedan i limeskal, finhackad chili och svartpeppar  och låt dem dra ännu en stund.

Under tiden kan du göra avokadokrämen. Dela och kärna ur avokadorna. Mixa avokado tillsammans med limesaft och riven vitlök.
Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.

Stek pilgrimsmusslorna i smör i ca. 2 minuter på varje sida eller tills du ser att de blivit genomstekta. Stek dem inte för länge för då blir de lätt gummiaktiga i konsistensen. 

vinter5

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar