Pizza med varmrökt lax
Här kommer en läcker pizza med kall topping bestående av varmrökt lax, créme fraiche, dill och picklad rödlök.
Topping:
Riven ost
Färskost
Varmrökt lax
Créme fraiche
Dill
Picklad rödlök
Picklad rödlök:
2 rödlökar
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
Skiva rödlökarna och sätt dem i en ren och steril burk. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull och häll därefter lagen i burken över den skivade löken.
Den här pizzadegen räcker till 3 stora pizzor.
Deg:
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt en del av vattnet ljumt tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt och olivolja och till sist mjölet. Tillsätt lite mjöl åt gången. Knåda degen eller använd matberedare eller elvisp med degkrokar tills degen blir jämn och fin och släpper bunkens kant.
Låt degen jäsa under bakduk i ca. 1 h eller tills den jäst så den blivit dubbelt så stor.
Dela sedan delen i tre lika stora delar och kavla ut till runda pizzor.
Förgrädda pizzorna utan fyllning i några minuter på 250 grader för att få en knaprigare kant och ta sedan ut dem och bred på färskost och strö över riven ost innan du fortsätter grädda dem i ca 10 min.
När pizzan fått lite färg, ta ut den ur ugnen och toppa den med varmrökt lax, créme fraiche, dill och picklad rödlök.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar